«Έφυγες μ’ έναν άλλονε» - Ακυκλοφόρητο τραγούδι του Στέλιου

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ενα ντοκουμέντο δημοσιευμένο τον Νοέμβρη του 2009 με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Στυλιανού στο blog Στέλιος Καζαντζίδης

Πρόκειτια για ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι του Καζαντζίδη σε σύνθεση του Γιάννη Τατασόπουλου και στίχους Νίκου Ρούτσου, με τίτλο "Έφυγες μ' έναν άλλονε" !!

Αναδημοσιεύουμε…..

Όπως συνέβη και πέρυσι (δείτε εδώ την περσυνή δημοσίευση), έτσι και φέτος, στην ημέρα της ονομαστικής γιορτής του Στέλιου Καζαντζίδη, δημοσιεύουμε ένα σπάνιο και εξαιρετικά ενδιαφέρον ντοκουμέντο.
Σας παρέχουμε μια ανέκδοτη ηχογράφηση του, όχι και τόσο γνωστού, τραγουδιού «Έφυγες με έναν άλλονε»
Για την ιστορία, το τραγούδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 50΄, σε στίχους του Νίκου Ρούτσου και μουσική του Γιάννη Τατασόπουλου. Τότε, το τραγούδησε ο ίδιος ο συνθέτης. Χρόνια μετά, στα 1974, το ίδιο τραγούδι αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Στέλιου και συμπεριλήφθηκε στα δώδεκα τραγούδια του δίσκου «Υπάρχω»
Δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία της ανέκδοτης αυτής ηχογράφησης. Το σίγουρο είναι πως είναι μεταγενέστερη της ηχογράφησης για το δίσκο «Υπάρχω».
Η δημοσίευση αυτή, είναι ότι καλύτερο σε μια ημέρα γιορτής και μνήμης, όπως ή σημερινή.
Καλή ακρόαση…

Το πρώτο τραγούδι της Μαρινέλας – Ντουέτο με τον Καζαντζίδη

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

'Τι γυρεύεις απο μένα"
 

Τραγούδι διάλογος της Μαρινέλας με τον Καζαντζίδη απο τα 1957. 
Σύμφωνα με τον Πάνο Γεραμάνη απο ηχογραφημένη εκπομπή του γύρω στο 1997, είναι το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε η Μαρινέλα, πριν ακόμα απο το "Νίτσα Ελενίτσα'"και το "Η πρώτη αγάπη σου"
Σύνθεση : Πάνου Πετσά, στίχοι : Κώστα Βίρβου, μπουζούκια : Λάκης Καρνέζης, Κώστας Παπαδόπουλος 


,